Mayerline creëert zero waste blouse & jurk in taftzijde

Mayerline creëert zero waste blouse & jurk in taftzijde

Zero waste capsulecollectie van deadstock

Mayerline Brussels geeft nieuw leven aan reststock stof met een exclusieve blouse en jurk in taftzijde. De items zijn beperkt beschikbaar via het made-to-order principe en worden enkel op bestelling geproduceerd. Mayerline zet hiermee in op het reduceren van afval en reststock in stoffen.


Zero waste, upcycled en made-to-order

De taftzijde-items kunnen worden ontdekt, gepast en besteld van 03/02 tot 26/02 in de Mayerline flagshipstores van Antwerpen, Leuven, Gent en Nieuwpoort. De productie wordt in maart opgestart, in april zullen de klanten hun unieke item ontvangen - precies op tijd voor de lentefeesten en het trouwseizoen. De luxueus glanzende blouse kost € 139, de taftzijden jurk € 179.


Opnieuw een duurzaam initiatief van Mayerline

Mayerline Brussels staat steevast voor tijdloze en kwalitatieve stuks die je over seizoenen heen kan dragen en die hun waarde doorheen de tijd behouden. Na de upcycled teddy-tas in 2021 en de exclusieve kimono’s uit 100% natuurzijde van vorige zomer, gaat het Belgische modehuis dit jaar nog een stap verder door te werken met deadstock.

"Mayerline creëert een toegankelijke collectie, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. We ontwikkelen en monitoren ons volledige productieproces om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan met basismaterialen, garens en stoffen tot het stikken van het kledingstuk en de levensduur erna. Het beperken van overschotten en opwerken van reststocks, is daar een onderdeel van."
- Katrien De Cannière, marketing manager Mayerline

Download hier al deze campagnebeelden en de packshots in hoge resolutie

Ontdek hier meer Mayerline nieuws en beeldmateriaal.

Carolien Swinnen Head of Fashion PR, MMBSY
Over Mayerline

Mayerline is sinds de jaren vijftig een gevestigde waarde op het vlak van stijlvolle, elegante en tijdloze dameskledij. Het Brusselse modemerk biedt een evenwicht tussen actuele modetrends en comfort. Kortom, knappe collecties waarin vrouwen zich goed voelen. Achter deze  collecties schuilt een sterk gedreven team. Daarnaast stelt Mayerline meer dan 320 mensen tewerk. Het Belgische bedrijf telt 44 winkels, 12 Galleria Inno corners, 16 shop in shops (in ons land en Luxemburg) en is beschikbaar in diverse multimerkenboetieks. De keten, opgericht door Jozef Meyer en zijn echtgenote Jeanne Vrydags, werd in 2013 door CRG (holding boven JBC) overgenomen en heeft een tweede lijn, Améline, toegevoegd aan het portfolio.