Mayerline kiest voor natuurlijk

Mayerline kiest voor natuurlijk

‘It’s only natural’

Mayerline en Améline werken voor hun collecties steeds meer met zuiver natuurlijke materialen: kwaliteitsvol, mooi en aangenaam om dragen. Deze stukken krijgen het label ‘It’s only natural’ mee.

Duurzame materialen

Waar mogelijk gaat Mayerline voor zo natuurlijk mogelijke materialen. Zo werkt het Belgische modehuis met wit linnen, afkomstig van een familiebedrijfje in Ierland dat de stof al tientallen jaren op een kleinschalige manier produceert. Maar de Mayerline-collectie bevat ook veel katoen, merinowol, cupro en lyocell. Hoewel de vraag naar natuurlijke materialen zeer breed gehoord wordt, kennen weinigen het verschil tussen de diverse stoffen en wevingen. Als algemene regel kan je stellen dat natuurlijke materialen ook echt “leven”. Ze ademen, regelen temperatuur en absorberen vocht. We geven graag een korte rondleiding in de stoffenwereld van Mayerline.


Katoen

Hoogwaardig katoen is een echt zomerstofje en hét ster-materiaal van de SS21-collectie. Het is een natuurlijke vezel op basis van de katoenplant, die ademt en dus perfect geschikt is voor warmere dagen. Het is sterk, verslijt niet snel en kan daardoor ook warm gewassen en gestreken worden.

                                                                                                                                                                  Katoenen items van Mayerline


Linnen

Linnen is een natuurlijke vezel op basis van vlas. Het blijft vormvast, ademt en is vochtopslorpend. Het klinkt vreemd, maar linnen wordt sterker met het dragen.

                                                                                                                                                                       Linnen items van Mayerline


Viscose

Ook viscose is een natuurlijke stof gemaakt van houtpulp, dat op een artificiële manier tot vezels wordt verwerkt. De stof is zacht en soepel, kleurvast en ademt.

                                                                                                                                                 Viscose items van Mayerline en Améline


Cupro

Cupro is een stof gemaakt uit katoencellulose, dat op een artificiële manier vervaardigd wordt. Het is een machinewasbaar, goedkoper alternatief voor zijde met een typisch fluwelig gevoel.

                                                                                                                                                                         Cupro items van Mayerline


Lyoncell (Tencell)

Deze stof wordt gemaakt uit houtpulp van eucalyptusbomen dat wordt gebonden met een natuurvriendelijk oplosmiddel. Het is zacht, maar zeer sterk. Lyocell heeft meer unieke kenmerken dan je op het eerste zicht zou denken Het is thermoregulerend, antibacterieel, ademend, vochtopslorpend en weinig kreukgevoelig.

                                                                                                                                                                     Lyoncell items van Mayerline


Merinowol

Merinowol is afkomstig van het merinoschaap. Goed nieuws voor de gevoelige huid, want deze wol prikt niet. Bovendien is het vochtabsorberend en antibacterieel. Omdat het materiaal thermoregulerend is, past het uitstekend in een zomergarderobe.

                                                                                                                                                                Merinowol items van Mayerline


Kwaliteit van materialen en service

Mayerline maakt tijdloze stukken die het mooiste in elke vrouw naar boven brengen. Het modehuis gaat voor mode die verder kijkt dan de catwalk en day to day trends. De stukken worden ontworpen op basis van de gemiddelde vrouw met maatje 40 en biedt een unieke pasvorm en draagcomfort. Het merk heeft meer dan 60 jaar ervaring in het balanceren tussen wat mode is en waar echte vrouwen zich goed in voelen. Mayerline staat voor altijd stijlvol, nooit oncomfortabel.

Om haar klanten de ideale winkelervaring te bieden, voorziet Mayerline verschillende shoppingformules. Naast gepersonaliseerd stijladvies op afspraak in de winkel, kunnen klanten dankzij MAYbox ook 3 volledig gestylede outfits thuis laten bezorgen, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en favoriete trends. Met MAYcollect kunnen de voorgeselecteerde looks ook eerst gepast worden in de winkel.
Liever online shoppen? Stukken kunnen gereserveerd worden op mayerline.be en tot 48u later opgehaald worden in een winkel naar keuze. Het is ook mogelijk een video-afspraak te maken met een personal shopper, die klanten live helpt bij het online shoppen.


Bekijk en download alle SS21 packshots van Mayerline hier
Bekijk en download alle SS21 packshots van Améline by Mayerline hier
Bekijk en download alle campagnebeelden hier

 

Over Mayerline

Mayerline is sinds de jaren vijftig een gevestigde waarde op het vlak van stijlvolle, elegante en tijdloze dameskledij. Het Brusselse modemerk biedt een evenwicht tussen actuele modetrends en comfort. Kortom, knappe collecties waarin vrouwen zich goed voelen. Achter deze  collecties schuilt een sterk gedreven team. Daarnaast stelt Mayerline meer dan 320 mensen tewerk. Het Belgische bedrijf telt 44 winkels, 12 Galleria Inno corners, 16 shop in shops (in ons land en Luxemburg) en is beschikbaar in diverse multimerkenboetieks. De keten, opgericht door Jozef Meyer en zijn echtgenote Jeanne Vrydags, werd in 2013 door CRG (holding boven JBC) overgenomen en heeft een tweede lijn, Améline, toegevoegd aan het portfolio.