Mayerline herwerkt jassen uit oude collecties tot handtassen

Mayerline herwerkt jassen uit oude collecties tot handtassen

Limited edition upcycled bag

Mayerline Brussels staat steevast voor tijdloze stuks die je doorheen de seizoenen kan dragen. Het Belgische modehuis gaat nu nog een stapje verder en geeft ook nieuw leven aan deadstock uit vorige collecties. De reststof van teddyjassen uit oudere wintercollecties werd herwerkt tot een gelimiteerde collectie van trendy, praktische, superzachte teddytassen.

De beperkte oplage van 20 stuks is exclusief online te koop vanaf 31/8 om 9u via mayerline.com.


Upcycled handtas, Améline by Mayerline, €69
Upcycled handtas, Améline by Mayerline, €69

Steeds duurzamere materialen

Mayerline en Améline werken voor hun collecties steeds meer met zuiver natuurlijke materialen: kwaliteitsvol, mooi en aangenaam om dragen. Deze stukken krijgen het label ‘It’s only natural’ mee.

Waar mogelijk gaat Mayerline voor zo natuurlijk mogelijke materialen. Zo werkt het merk met wit linnen, afkomstig van een familiebedrijfje in Ierland dat de stof al tientallen jaren op een kleinschalige manier produceert. Voor een reeks T-shirts en basisstukken werkt Mayerline dan weer met de eerste en enige textielproducent die door Greenpeace erkend werd voor zijn transparantie, ecologische werking en eerlijke handelspraktijken.

"Mayerline streeft met zijn fabrikanten en productleveranciers naar een langetermijnrelatie gebaseerd op wederzijds respect en erkenning" aldus CEO Mimi Lamote. "Mensen die in goede en professionele omstandigheden zich erkend weten zijn contentere medewerkers. Dat vertaalt zich ook in hun werk. In dat kader is onze samenwerking met Fair Wear van in het prille begin cruciaal voor mij. Omdat Fair Wear Foundation ons helpt de lat hoog te leggen en omdat het mee waarborgt dat we als bedrijf en als mensen blijven groeien in de verantwoordelijkheid die we nemen voor elkaar.”


Klik hier voor alle info over en beeldmateriaal van Mayerline en Améline by Mayerline

Wist je al dat Mayerline voor FW21 een duurzame collab aanging met Ellen Kegels? Lees hier meer over Ellen Kegels Fine Knitwear for Mayerline

Over Mayerline

Mayerline is sinds de jaren vijftig een gevestigde waarde op het vlak van stijlvolle, elegante en tijdloze dameskledij. Het Brusselse modemerk biedt een evenwicht tussen actuele modetrends en comfort. Kortom, knappe collecties waarin vrouwen zich goed voelen. Achter deze  collecties schuilt een sterk gedreven team. Daarnaast stelt Mayerline meer dan 320 mensen tewerk. Het Belgische bedrijf telt 44 winkels, 12 Galleria Inno corners, 16 shop in shops (in ons land en Luxemburg) en is beschikbaar in diverse multimerkenboetieks. De keten, opgericht door Jozef Meyer en zijn echtgenote Jeanne Vrydags, werd in 2013 door CRG (holding boven JBC) overgenomen en heeft een tweede lijn, Améline, toegevoegd aan het portfolio.