Mayerline herwerkt zijden sjaals tot exclusieve kimono's

Mayerline herwerkt zijden sjaals tot exclusieve kimono's

Limited edition upcycled kimono's uit 100% natuurzijde

Na een eerste, succesvolle collectie repurposed handtassen, brengt Mayerline Brussels een nieuw limited upcycled item. Dit seizoen zijn kimono’s all the rage, dat is waarom Mayerline een beperkte collectie kimono’s uit 100% zuivere natuurzijde ontwierp met carré foulards uit vorige collecties.

De collectie is exclusief te koop vanaf dinsdag 31 mei via mayerline.com, elke kimono kost €129.


Unieke, duurzame stuks

De capsule bestaat uit 70 kimono's in drie verschillende designs.

Mayerline staat steevast voor tijdloze en kwalitatieve stuks die je doorheen de seizoenen kan dragen en die hun waarde doorheen de tijd behouden. Het Belgische modehuis gaat graag een stapje verder en geeft ook nieuw leven aan deadstock uit vorige collecties. Het merk draagt duurzaamheid een warm hart toe. Zo werd eerder al It's only natural gelanceerdeen label met kledij gemaakt van zuiver natuurlijke materialen. Daarnaast werkt het Belgische modehuis ook samen met de Fair Wear Foundation, een non-profit organisatie die zich inzet voor eerlijke arbeidsomstandigheden in textielfabrieken.

“Onze designers en het productieteam zetten al 65 jaar in op duurzame, kwalitatieve collecties die de tand des tijds overstijgen. In fashion is “mode die blijft” de basis van de duurzaamheidsgedachte, omdat het verder denkt dan fast fashion die nu in is en morgen out. We nemen kwaliteit ernstig, dat wil ook zeggen dat we nadenken over hoe we omgaan met reststocks. Er zit teveel vakmanschap en investering in onze collecties om ze na een verkoopseizoen zomaar af te schrijven. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat stukken uit diverse seizoenen combineerbaar blijven tot nieuwe silhouetten. Reststock herwerken tot volledig nieuwe items die aansluiten bij de zomertrends past helemaal in die denkoefening." - Katrien De Cannière, marketing manager Mayerline

Alle kimono's, campagnebeelden én de beelden van de oorspronkelijke sjaals vind je hier.

Carolien Swinnen Head of Fashion PR, MMBSY
Over Mayerline

Mayerline is sinds de jaren vijftig een gevestigde waarde op het vlak van stijlvolle, elegante en tijdloze dameskledij. Het Brusselse modemerk biedt een evenwicht tussen actuele modetrends en comfort. Kortom, knappe collecties waarin vrouwen zich goed voelen. Achter deze  collecties schuilt een sterk gedreven team. Daarnaast stelt Mayerline meer dan 320 mensen tewerk. Het Belgische bedrijf telt 44 winkels, 12 Galleria Inno corners, 16 shop in shops (in ons land en Luxemburg) en is beschikbaar in diverse multimerkenboetieks. De keten, opgericht door Jozef Meyer en zijn echtgenote Jeanne Vrydags, werd in 2013 door CRG (holding boven JBC) overgenomen en heeft een tweede lijn, Améline, toegevoegd aan het portfolio.