Mayerline lanceert feestelijke look gemaakt uit deadstock 

Mayerline lanceert feestelijke look gemaakt uit deadstock 

Méér met minder

Belgisch label Mayerline Brussels onthult een duurzame, tijdloze outfit voor de feestdagen, gemaakt van reststoffen. Deze exclusieve feestjurk en bolero zijn vanaf 14 november in beperkte oplage beschikbaar, maar ook te huur voor wie één speciale gelegenheid op de agenda heeft staan. Dit initiatief onderstreept de toewijding van Mayerline aan duurzaamheid en het verminderen van overstock in de mode. Maak binnenkort een statement aan de feesttafel, met respect voor de planeet.


Upcycling is de nieuwe luxe

Mayerline is met deze limited edition capsule niet aan haar proefstuk toe. De voorbije seizoenen gaf het Belgische modemerk al een tweede leven aan zijden foulards in de vorm van exclusieve kimono’s. Deadstock van taftzijde werd dan weer herwerkt tot zomerjurken of blouses en mouton retournés jasjes werden versneden tot exclusieve handbags. Mayerline blijft trouw aan haar circulaire missie en gaat door op dit duurzame pad.

Door in te zetten op de lange levenscyclus van haar creaties en materialen komt Mayerline Brussels tot bij de de kern van duurzaamheid; minder consumptie en een langdurige waardering van bestaande stukken. Het merk steekt daarbij de hand in eigen boezem en gaat ook in eigen huis op zoek naar waar er nog aan upcycling, recuperatie en circulariteit kan gewonnen worden.

"Mayerline creëert een toegankelijke collectie, waar kwaliteit en duurzaamheid hand in hand gaan. We ontwikkelen en monitoren ons volledige productieproces om zo duurzaam mogelijk te werk te gaan met basismaterialen, garens en stoffen, tot het stikken van het kledingstuk en de levensduur erna. Het beperken van overschotten en opwerken van reststocks, is daar een belangrijk onderdeel van."
Katrien De Cannière, Communicatieverantwoordelijke Mayerline Brussels

In dit geval werd een tijdloze feestjurk gecreëerd met bijpassende transparante bolero. Een creatie die nog jaren kan schitteren in elke garderobe.

Mayerline Limited Edition voile bolero: €149 - Mayerline Limited Edition feestjurk: €269

Huur je jurk

Mayerline beseft dat het prijskaartje voor vakmanschap en kwaliteit lang niet voor iedereen haalbaar is. Toch wil het merk al wie wil de kans bieden om te schitteren in deze bijzondere look. Om dat mogelijk te maken wordt de exclusieve, limited edition jurk met bolero tijdelijk ook aangeboden in een rental formule.

Mayerline Limited Edition voile bolero: eenmalige rental fee €25 voor 10 dagen
​Mayerline Limited Edition feestjurk: eenmalige rental fee €40 voor 10 dagen

Opnieuw een duurzaam initiatief van Mayerline

Mayerline Brussels staat voor tijdloze, kwalitatieve kledingstukken die seizoen na seizoen gedragen kunnen worden en hun waarde behouden. Na eerdere initiatieven met upcycling en het gebruik van restvoorraden, legt Mayerline nu ook de nadruk op actief onderhoud en repair van haar creaties. Ook brengt het merk vintage items terug en combineert ze met nieuwe collecties.

"Nadenken over wat er in een tweede levensfase met een design kan gebeuren of hoe we restproducten toch waarde kunnen geven, vormt ook een nieuwe uitdaging voor het creatiewerk en het collectieteam. En het mooie is dat dit helemaal in lijn ligt van het zuivere DNA van Mayerline Brussels. Levensduur en kwaliteit zijn de basisprincipes waarop ons merk gebouwd is."
Liesbet Kimpe, Collectiemanager Mayerline Brussels

Praktisch

De limited edition feestcapsule kan ontdekt, gepast en besteld worden in de flagshipstores van Antwerpen, Gent, Leuven, Nieuwpoort en Hasselt en op www.mayerline.be, vanaf 14 november. Het is mogelijk om de jurk en bolero te huren in de vijf winkels waar ze te koop zijn, maar de rental formule is online niet beschikbaar.

Voor interviewaanvragen met Communicatieverantwoordelijke Katrien De Cannière, neem contact op met Rani De Volder, via rani@mmbsy.com.

Over Mayerline

Mayerline is een Belgisch modemerk dat al meer dan 65 jaar tijdloos eigentijdse collecties ontwerpt voor vrouwen die middenin het leven staan en hun lichamen met levenservaring. Gebaseerd op Belgisch vakmanschap, een focus op perfecte pasvormen en met een matenrange van maat 36 tot 50 biedt Mayerline hoogwaardige kledingcollecties die de schoonheid en individualiteit van elke vrouw benadrukken. Het merk streeft naar inclusiviteit zonder leeftijdsgrenzen en werkt voor haar marketingcampagnes met wijze vrouwen met tientallen jaren ervaring.

Volg Mayerline ook op social media: Instagram: @mayerlinebrussels - Facebook: @MayerlineBrussels