Het combi-shirt van Mayerline: 100% upcycled zijde en 100% reststock katoen

Het combi-shirt van Mayerline: 100% upcycled zijde en 100% reststock katoen

Dit seizoen lanceert het Belgische modelabel Mayerline Brussels een limited edition upcycled combi-shirt. Hoewel het op het eerste gezicht een klassiek overhemd lijkt te zijn, is het dat niet helemaal. De hemden zijn vervaardigd uit de resterende voorraad van 100% zijden sjaals uit voorgaande collecties, gecombineerd met hoogwaardig restkatoen. Mayerline streeft dan ook naar mode die circulaire principes volgt, langdurig mooi blijft en voor elke vrouw een perfecte pasvorm biedt.

Nieuwe creativiteit in een re-used jasje

Mayerline Brussels brengt kwaliteitsvolle, tijdloze en eigentijds collecties die jaren mee kunnen gaan. Door vanaf het begin van het ontwerpproces in te zetten op kwaliteit en hoogwaardige basismaterialen, worden overstocks beperkt en zijn oude stukken nooit echt "wasted". Het modelabel streeft ernaar om restvoorraden te verminderen door elk seizoen nieuwe ontwerpen te creëren uit ongebruikte kledingstukken en stoffen. Hierbij worden resterende stoflengtes benut en worden kledingstukken getransformeerd tot compleet nieuwe creaties.

Wie reststock zegt, zegt dus ook limited edition, met in dit geval een beperkte oplage van unieke hemden. Elk combi-shirt van Mayerline is voorzien van een achterkant en borstzak gemaakt van 100% zijde, afkomstig van de typische zijden foulards van Mayerline. Hierdoor zijn de shirts perfect licht en luchtig voor de zomer. Het gebruik van kwaliteitskatoen als basis van het hemd zorgt voor heerlijk draagcomfort.

“Circulair denken en duurzaam ontwikkelen is niet iets wat je aan het einde van de levensduur van een kledingstuk bedenkt, maar dat moet van bij het begin deel uitmaken van je design en productontwikkeling”
- Liesbet Kimpe, collectiemanager bij Mayerline Brussels

Duurzaamheid in het DNA van Mayerline

Vandaag de dag kan je niet om duurzaamheid heen. Ook bij Mayerline dragen ze dit hoog in het vaandel. Het merk omarmt duurzaamheid door een passie voor materialen, langdurige kwaliteit en volledige transparantie over de herkomst en samenstelling van de kleding.

Mayerline organiseert regelmatig initiatieven rond upcycling en het gebruik van restvoorraden. Enkele maanden geleden introduceerden ze bijvoorbeeld een limited edition feestcollectie gemaakt van deadstock. Vorig seizoen lag de focus op actief onderhoud en reparatie van hun creaties door een vintage Mayerline-campagne, waarbij tijdloze stukken uit het mode-archief van Mayerline nieuw leven werden ingeblazen. Deze campagne kent binnenkort nog een vervolg.


Praktische informatie

Het combi-shirt is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen met verschillende zijden prints.

Vanaf 25 april zijn de exclusieve combi-shirts verkrijgbaar op www.mayerline.be en in de Mayerline-winkels in Antwerpen, Leuven en Oostende.

Voor interviewaanvragen met Communicatieverantwoordelijke Katrien De Cannière, neem contact op met Nathalie Vriends via nathalie.vriends@mmbsy.com.

Over Mayerline

Mayerline is een Belgisch modemerk dat al meer dan 65 jaar tijdloos eigentijdse collecties ontwerpt voor vrouwen die middenin het leven staan en hun lichamen met levenservaring. Gebaseerd op Belgisch vakmanschap, een focus op perfecte pasvormen en met een matenrange van maat 36 tot 50 biedt Mayerline hoogwaardige kledingcollecties die de schoonheid en individualiteit van elke vrouw benadrukken. Het merk streeft naar inclusiviteit zonder leeftijdsgrenzen en werkt voor haar marketingcampagnes met wijze vrouwen met tientallen jaren ervaring.

Volg Mayerline ook op social media: Instagram: @mayerlinebrussels - Facebook: @MayerlineBrussels